Trasee uimitoare cu mașina, pentru soferi, de care nu ai auzit, dar care te vor face să iubești drumurile lungi

Bun venit pe Soferi-Auto.ro, destinația online pentru pasionații de conducere și aventurile pe patru roți! Dacă vă place senzația de libertate pe șosele și descoperirea unor peisaje uimitoare în timp ce vă aflați la volan, atunci sunteți la locul potrivit. Site-ul nostru vă oferă o colecție captivantă de trasee care vă vor face să iubiți să conduceți și să explorați noi destinații.

Indiferent că sunteți în căutarea unor drumuri pitorești prin munți, aventuri pe șosele costiere sau explorarea unor regiuni cu peisaje unice, Soferi-Auto.ro vă va ghida prin unele dintre cele mai captivante trasee din România. Iată câteva dintre acestea care vă vor impresiona și vă vor face să vă îndrăgostiți de conducere:

Traseul Transalpina: Cunoscut ca fiind cel mai înalt drum din România, Transalpina vă va purta prin peisaje montane impresionante. Serpentinele spectaculoase, pădurile întinse și priveliștile deosebite vor face ca fiecare moment petrecut la volan să fie o experiență memorabilă.

Drumul Transfăgărășan: Acesta este un alt traseu iconic, considerat de mulți unul dintre cele mai frumoase drumuri din lume. În timp ce vă conduceți prin Munții Carpați, veți fi martorul panoramelor impresionante, cascadelor și tunelurilor naturale care vă vor taia respirația.

Traseul Transrarău-Bistrița: Pornind din Bucovina, acest traseu vă va dezvălui peisaje pitorești, cu drumuri serpuite și vedere la Munții Rarău. Veți avea ocazia să vă bucurați de aerul curat al munților și de priveliști impresionante într-o călătorie care vă va incita simțurile.

Drumul Vinului în Dealurile Hușilor: Pentru iubitorii de vin și peisaje rurale, acest traseu este perfect. Veți explora podgoriile din regiunea Huși și veți descoperi peisaje pitorești, sate tradiționale și vinuri deosebite, toate însoțite de o plăcere a condusului într-o atmosferă relaxată.

Traseul Transylvanian Highlands: Acest traseu vă va purta prin regiunea Transilvaniei, oferindu-vă o combinație fascinantă de peisaje montane, castele medievale și sate pitorești. Veți avea ocazia să explorați drumurile înguste și sinuoase, precum și să vă bucurați de ospitalitatea localnicilor și gastronomia tradițională.

Acestea sunt doar câteva exemple de trasee captivante pe care le veți găsi pe Soferi-Auto.ro. Indiferent de destinația aleasă, suntem convinși că veți găsi pe acest site inspirația și informațiile necesare pentru a vă bucura la maxim de experiența de a conduce. Așadar, porniți motorul, pregătiți-vă pentru aventură și permiteți-vă să vă îndrăgostiți și mai mult de plăcerea de a conduce pe drumurile spectaculoase din România!

România are două dintre cele mai spectaculoase drumuri din lume. Nu de puține ori, străinii vin aici să le încerce și să trăiască pe pielea lor experiența de a șofa într-un peisaj ireal, pe cele două drumuri dintre nori, cum li se mai spune: Transfăgărășanul și Transalpina. Însă dacă vrei să descoperi țara aceasta, cu adevărat, sunt și alte trasee uimitoare, care te vor face să te îndrăgostești de România.

 

TRANSALPINA APUSENILOR
Începem în forță cu poate cel mai frumos traseu montan din România, numai bun de parcurs cu mașina. E mai puțin știut, însă pentru cunoscători și pentru localnici are renumele de Transfăgărășanul Apusenilor. Și pe bună dreptate, pentru că aici, cu fiecare curbă, cu fiecare kilometru parcurs, veți descoperi peisaje greu de descris în cuvinte. Această fotografie vorbește de la sine despre raiul din țara Moților, pe care vi-l dezvăluie drumul.

Oriunde te-ai opri, de ce nu, pentru un selfie, locul te va uimi și îți vei dori să-l ții doar pentru tine, să nu afle toată lumea de colțul acesta de Românie magică. Noi ne-am oprit puțin la Mănăstirea Râmeț, pentru câteva minute de liniște, apoi ne-am continuat drumul spre Brădești. Este un sat unde asfaltul încă n-a ajuns, însă tocmai acesta este farmecul zonei. Noi am lăsat în centrul satului mașina și am luat-o la pas, spre cătunul Cheia.

Este o oră de drum, ușor de parcurs prin pădure, pe o potecă cu marcaje turistice, care vă va duce în curtea familiei Suliman, singurii locuitori ai unuia dintre cei mai izolate și mai pitorești sate din România.

CUM AJUNGI?

Traseu: Aiud, Aiudul de Sus, Livezile, Valea Inzeului, Brădești.

Distanță: 30 de km

Timp de parcurgere: O oră și 20 de minute, fără opriri. E un traseu de o jumătate de zi, de dificultate medie. Drumul nu e asfaltat, dar o mașină mică își face bine treaba.

 

DRUMUL SPRE SATUL CARE ”ATINGE” CERUL
Plaiul Foii – Măgura

Am ales un drum mai scurt, dar care vă va uimi prin peisajele incredibile, care vă vor bucura, cu siguranță, ochii. Ești, practic, în inima sălbăticiei, pe un drum pietruit, aflat fix la baza munților Piatra Craiului. Am pornit de la Cabana Plaiul Foii, un loc care te duce cu gândul la Alpii Elvețieni și am ales să descoperim cu mașina, satul pe care cei de la National Geographic l-au numit cel mai frumos din lume.

Când ne-am trezit la Măgura, am realizat că aici am vrea să trăim, dacă se poate, și nu ne-am mai fi dat duși. Cine a ajuns până sus, își dă seama de ce spunem asta. Satul este situat între Piatra Craiului și Bucegi, la 1000 de metri altitudine și, de oriunde ai privi, ai sentimentul că te afli pe acoperișul lumii și că raiul pe pământ chiar există.

CUM AJUNGI?

Traseu: Plaiul Foii, Zărnești, Măgura

Distanță: 17 km

Timp de parcurgere: 50 de minute, fără opriri. Este asfalt până la Fântâna lui Botorog și, apoi, câțiva kilometri, veți merge pe un drum pietruit. Se poate ajunge ușor și cu o mașină mică, însă în sat nu puteți circula cu mașina peste tot. Este, exact, farmecul acestui loc. Trebuie descoperit la pas.

 

DRUMUL DE POVESTE DINTRE STÂNCI
Roșia – Suncuiuș – Peștera Unguru Mare

Suntem în cea mai autentică comună din Bihor, la Roșia. E una dintre cele mai mari comune din lume, ca suprafață locuită, și este o experiență de neuitat pentru șoferi: sunt vreo 30 de kilometri de drum bun de condus, numai în sat. Practic, poți ajunge cu mașina în orice punct ai vrea, iar ce vei vedea aici te va lăsa cu gura căscată. Acesta este punctul de plecare spre un traseu inedit cu mașina.

Vă propunem o călătorie spre Peștera Unguru Mare, din munții Padurea Craiului. Pe tot parcursul drumului, treci printre stânci uriașe. Sunt atât de aproape încât ai senzația că se prăbușesc peste tine. Însă cea mai spectaculoasă porțiune de drum începe la Suncuiuș, unde se termină asfaltul.

Nu aveți cum să vă rătăciți, pentru că, în partea dreaptă, veți avea mereu râul Criș. De sus, îți dai seama cum șerpuiește drumul și cât de frumos e locul. Este o experiență de încercat măcar o dată-n viață. Puteți să faceți un popas și la o altă peșteră, Peștera Vântului, cea mai lungă din România, căreia nici măcar speologii nu i-au găsit capătul.

CUM AJUNGI?

Traseu: Roșia, Damiș, Bratca, Suncuiuș, Peștera Vântului, Peștera Unguru Mare

Distanță: 40 de kilometri

Timp de parcurgere: 60 de minute, fără opriri

 

PASUL DIN ȚINUTUL LUI DRACULA
Vatra Dornei – Piatra Fântânele – Ciosa

Ce-ați zice de un drum în care să puteți vedea, într-o singură zi, două dintre cele mai frumoase zone din țară: Bucovina și Ardealul? Pornim din Vatra Dornei, spre Ținutul lui Dracula. Acesta e drumul care l-a impresionat pe scriitorul englez Bram Stocker și pe care l-a descris în amănunt în celebrul roman Dracula. Cu mașina veți urca până 1200 de metri, pe un drum ca-n palmă, cu multe serpentine, dar foarte relaxant. Ca să nu vă mai spunem despre peisajele de poveste pe care le veți întâlni la fiecare kilometru.

Chiar dacă nu sunt locuri special amenajate, merită să vă opriți pentru câteva minute, oriunde, pentru o fotografie numai bună de pus pe desktop. La capătul pasului, veți da de un sat ardelean autentic, unde puteți vizita Hotelul Castel Dracula.

De aici, vă recomandăm să porniți spre cătunul Ciosa-Iliuța, așezat, exact ca Roma Italiei, pe șapte coline. Se merge pe un drum forestier, câțiva kilometri, până veți găsi primele case răsfirate pe dealuri. E o experiență unică pentru orice turist care îndrăznește să ajungă aici, pentru locul e izolat, iar locuințele nu au nici măcar curent electric.

CUM AJUNGI?

Traseu: Vatra Dornei – Dorna Candrenilor – Căsoi – Piatra Fântânele – Ciosa (Iliuța)

Distanță: 50 de kilometri

Timp de parcurgere: O oră și 20 de minute

 

DRUMUL SPRE MINUNEA DE LA RIMETEA
Albac – Rimetea

Vă invităm într-o călătorie cu mașina prin munții Apuseni. Trebuie să recunoaștem că e traseul nostru preferat, pentru că atinge două dintre satele noastre de suflet: Albacul moților și Rimetea secuilor. Ceea ce au în comun cele două locuri sunt trasele montane de o frumusețe aparte: în Albac, prin cătunele comunei, iar la Rimetea pe stâncile din munții Trascăului.

Dar și drumul dintre e unul de poveste, de parcurs lent cu mașina, ca să îi simți farmecul. La Rimetea, trebuie să zăbovești câteva zile, să savurezi locul, să te urci pe munte și să iei parte la festivalul “Double Rise”, în cinstea soarelui care răsare de două ori. Acest fenomen poate fi observat cel mai bine între 3 și 6 iulie, fix data festivalului hipsteresc și cool, atât de căutat de turiști din toate colțurile lumii.

CUM AJUNGI?

Traseu: Albac – Câmpeni – Bistra – Sălciua de Jos – Moldovenești – Râmetea

Distanță: 92 de kilometri

Timp de parcurgere: O oră și 40 de minute

PASUL DIN RAI ÎN ALT RAI
Bârsana – Runcu Salvei

Pornim dintr-un sat autentic și alt sat la fel de idilic. În ambele, tradiția încă este vie și oamenii trăiesc tradițional, pentru că așa simt și așa vor să treacă prin vremurile de azi. După ce lași în urmă satele cu porțile de lemn, vechi de peste o sută de ani, treci prin unul dintre cele mai pitorești pasuri, de văzut cu mașina o dată în viață. Aproape că nici nu îți dai seama că treci din Maramureș în Bistrița.

Locul este marcat de o superbă poartă moroșenească. Iar ce vezi după… e “simply wow”: dealuri de un verde ireal, căsuțe de lemn răsfirate pe coline și oameni faini, care îți fac cu mâna de la margine de drum, deși nu te cunosc.

Noi ne-am oprit la Romuli, ca să mâncăm un păstrăv proaspăt pescuit și gătit de chef Nina Rus, celebră în toată țara pentru preparatele ei. De reținut, că pe acest drum, nu veți avea semnal la telefon, dar baterie e musai să aveți pentru că veți face fotografii multe. Veți trece și prin locuri mai urbane, apoi, dar destinația finală este de poveste: Runcu Salvei, unde o veți găsi pe Floarea Cozmii, femeia considerată tezaur viu, ultima opincăreasă a Transilvaniei.

Traseu: Bârsana – Romuli – Coșbuc – Salva – Runcu Salvei

Distanță: 92 de kilometri

Timp de parcurgere: O oră și 40 de minute

Scroll to Top