Atestat auto – Profesor De Legislatie Rutiera

Pregatire Si Atestare Profesor De Legislatie Rutiera

 

Profesorii de legislatie rutiera efectueaza pregatirea teoretica a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere. Ei pot desfasura aceasta activitate numai daca sunt atestati in acest sens de catre Ministerul Transporturilor, Infrastructurii si Comunicatiilor prin Autoritatea Rutiera Romana – A.R.R, in conformitate cu Normele privind atestarea profesorilor de legislatie rutiera si a instructorilor de conducere auto, aprobate prin OMT nr. 733/2013.

Conditii de inscriere, durata si acte necesare atestare profesor legislatie

  • Varsta minima 25 de ani;
  • Aviz medical si aviz psihologic ( 350 lei );
  • Posesor permis de conducere de minim 5 ani;
  • Absolvent al unei institutii de invatamant superior cu specializare de drept/inginerie sau absolvent al unei institutii de invatamant superior cu orice specializare cu o experienta de minim 5 ani ca instructor auto ;
  • Cazier judiciar (din care sa reiasa ca nu a fost condamnat printr-o hotarare judecatoreasca, ramasa definitiva pentru infractiuni la regimul circulatiei pe drumurile publice, de omor, lovire sau vatamare cauzatoare de moarte, vatamaare corporala grava, talharie, ultraj, ultraj contra bunelor moravuri,tulburarea linistii publice, viol, lipsire de libertate, luare si dare de mita , trafic de influenta, trafic sau consum de droguri – daca nu a intervenit reabilitarea / amnistia);
  • Cazier auto – sa nu fi avut suspendat dreptul de a conduce autovehiculul in ultimul an sau mai mult de 2 ori in ultimii 15 ani pentru consum de alcool; sa nu fi avut anulat permisul de conducere in ultimii 10 ani.
  • Durata de pregatire – 15 zile.
Taxe aditionale:
  • Emitere aviz medic si test psihologic – 350 lei.
  • Taxa examen – 67 lei.
  • Taxa eliberare atestat – 41 lei.

*Nota – Taxa de examen si taxa de eliberare al atestatului se platesc direct in contul ARR ( Autoritatea Rutiera Romana ) de la Trezoreria sector 5: RO37TREZ705501701X008844, CUI 27364739. Pentru eliberarea certificatului este necesara si o poza de buletin color ( 1 buc. ) dimensiune: 25*32mm.

Aditional sumei de 400 lei ce reprezinta costurile priviind pregatirea cursantului, acesta trebuie sa achite si suma de 250 lei reprezentand emiterea avizului si al testului psihologic.

Certificatul este disponibil pentru o perioada de 5 ani. Dupa aceasta perioada, profesorul de legislatie trebuie sa reurmeze cursurile pentru o noua certificare.

Pentru reinoirea certificatului de atestare profesionala de profesor de legislatie rutiera, persoana in cauza trebuie sa achite taxa de 300 lei, reprezentand costurile de pregatire ce vor avea o durata de 5 zile, pentru a prelungi valabilitatea certificatului de profesor legislatie pentru inca 5 ani.

Scroll to Top