Școala Moto: De la Ce Vârstă Poți Începe și Cât Durează Această Aventură?

Pasul către libertatea pe două roți începe la vârste surprinzătoare. La doar 16 ani, poți demara cursurile pentru categoria A1, deschizând ușa către motocicletele cu o capacitate de până la 125 cc și o putere sub 11 kW. Această experiență te pregătește pentru aventurile de pe șosea și îți oferă o primă gustare a libertății.

Odată ce împlinești 18 ani, poți accesa categoria A2. Aceasta îți oferă permisul pentru motociclete cu o putere sub 35 kW, deschizând drumuri noi și posibilități de explorare.

Dar pentru cei dornici să atingă apogeul, categoria A este destinația finală. Cu vârsta de 24 de ani împliniți sau cu 20 de ani și minimum 2 ani de experiență în categoria A2, poți conduce orice motocicletă îți dorești, deschizându-ți ușa spre aventuri nelimitate.

Școala Moto: O Aventură cu Termen Limitat

Durata școlii moto poate fi o călătorie fascinantă și plină de provocări. De la depunerea dosarului până la momentul în care vei primi permisul, poate dura între 6 săptămâni și 4 luni. Această perioadă variază în funcție de mai mulți factori, inclusiv eficiența procesului birocratic și nivelul tău de pregătire pentru examen.

Este important să ții cont că perioada de pregătire teoretică și practică nu poate depăși 6 luni. Dacă acest termen este depășit, va trebui să reiei procesul de la început.

Legislația rutieră impune un minim de 24 de ore de cursuri teoretice și 26 de ore de conducere practică, fiecare desfășurându-se în unități de câte 50 de minute. Astfel, perioada totală de școlarizare nu poate fi mai mică de 4 săptămâni.

Alege Cu Înțelepciune

În căutarea școlii moto potrivite, este esențial să fii atent și să faci alegeri înțelepte. Evită instituțiile care promit soluții rapide și „scurtături” în procesul de obținere a permisului. Optează pentru școli care pun accentul pe o pregătire completă și solidă, care te va înzestra cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a te bucura în siguranță de fiecare călătorie pe două roți.

Scroll to Top